Soda e bukës përdoret në shumë maska të cilat mund t’i përgatisni në shtëpi, ajo shërben si një pastrues mekanik i lëkurës.

Është pefekte për lëkuren e ndjeshme, dhe ka efekt më të mirë madje se dhe vetë sheqeri.

Përbërësit

1 të verdhë veze

1 lugë sodë buke

Përgatitja

Merrni vezen, ndani të bardhen nga e verdha.

Merrni të verdhen dhe hidheni në pjatë pastaj mbi atë hidhni një lugë sodë buke.

Përzieni mirë përbërësit dhe vendosni masken e krijuar mbi fytyrë.

E lini të qëndrojë 15 minuta dhe shperlani fytyren me ujë të vakët.

Bejini pra ju duhet kjo maske!