Pasditja e së hënës ka qenë një ditë e veçantë për turizmin në rajonin e Lezhës por edhe një lajm i mirë për turizmin shqiptar. Për herë të parë në gjirin e Shëgjinit ka mbërritur një kroçere me mbi 600 turistë nga vende të ndryshme të botës.

Anija turistike u ankorua në portin e Shëngjinit, ndërsa turistët të orientuar nga Agjensitë Turistike eksploruan bukuritë natyrore dhe shijuan kuzhinen e Lezhës.

“Ardhja e kroçeres është një moment historik dhe kjo është mundesuar falë investimeve që janë realizuar në infrastrukturën portuale”- u shpreh Esat Dushku, shefi i marketingut në portin e Shëngjinit.

Shëngjini tashmë do të përfshihet në hartën e porteve turistike të rajonit, pasi bëhet e ditur se dhe në të ardhmen kroçerat do të kenë destinacion këtë port, duke i dhënë në këtë mënyre një tjeter zhvillim turizmit në Lezhë.