Në vitin 2008, gjatë festave të Halloween-it, për herë të parë doli dokumenti i parë për monedhën e quajtur ‘peer-to-peer’.

Satasho Nakamato, ishte personi i cili propozoi skemën që ishte e njohur në qarqet e kriptografisë, ë ngjashme si Bitcoin.

Dy muaj më vonë, Nakamato njoftoi lëshimin e softuerit të parë të Bitcoin, duke dëshmuar se ajo ishte më shumë se një ide. Shumë njerëz filluan me shkarkimin dhe përdorimin e softuerit.

Atë kohë, në ditët e para, një Bitcoin shitej më pak se një qindarkë, por gradualisht fillloi të rritej.

Bitcoin, doli pas krizës financiare të vitit 2008, kur disa njerëz të tregut të lirë shqetësoheshin për përpjekjet e Rezervës Federale.

Nakamoto u zhduk nga interneti para se Bitcoin të tërhiqte vëmendje të jashtëzakonshme tek njerëzit.

Ai e dorëzoi kontrollin e projektit tek një kontribues i quajtur Gavin Andresen, në dhjetor të viti 2010 dhe menjëherë u zhduk na forumi publik i Bitcoin dhe deri më sot, identiteti i Nakamatos vazhdon mbetet një mister.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook