Ju mund të jeni këshilluar, në një moment apo në një tjetër, të merrni një copë shirit të zi dhe ta ngjisni atë mbi aparatin tuaj laptop. Natyrisht, kjo është për të mbrojtur privatësinë tuaj nga hakerat që frekuentojnë web të thellë, njerëzit që përdorin teknologjinë e largët për të hyrë në kompjuterin tuaj dhe të kthejnë kamerën e saj në shërbim të tyre, duke regjistruar 24/7.

Natyrisht, kjo është jashtëzakonisht e rrallë. Por kjo ndodh. Hakerat atje mund të kenë pamje nga ju duke shfletuar webin, duke ngrënë ushqim në tavolinën tuaj, dhe madje duke fjetur teksa pamja ngjyrë blu e kompjuterit tuaj futet deri tek ëndrrat që shikon dhe ti merr të gjitha të dhënat.

Një video ka dalë në YouTube, duke treguar një grup njerëzish që janë spiunuar nga hakerat e thellë të webit duke përdorur kamerat e tyre laptopë. Ju kurrë nuk do ta dini që keni qenë të spiunuar, dhe për këdo që ka njohje me webin e thellë, kjo është një nga gjërat më të lehta për të bërë. Kështu që duhet të ruheni ju dhe privatësia juaj.