Në mëngjesin e 27 tetorit 2019 do të kthehemi sërisht në orën diellore.

Ndryshimi i orës, sado i lodhshëm për ata që e kanë të vështirë të mësohen me orën e re, në të vërtetë gjithmonë na jep diçka pozitive: një orë shtesë të dritës (në pranverë, përveç kursimit të energjisë) dhe një orë shtesë e gjumit në vjeshtë (edhe nëse vetëm për një ditë).

Siç e dini, Parlamenti Evropian ka hequr kalimin nga koha standarde në kohën legale në të gjitha shtetet anëtare, por kjo do të bëhet vetëm në vitin 2021. Pra, në dy vjet çfarë do të ndodhë? Në thelb, secili shtet do të vendosë vetë, duke vlerësuar nëse do të mbajë kohën standarde ose kohën e kursimit të ditës (pothuajse të gjithë shtetet duket se po synojnë kohën e verës).

Për shëmbull: Franca tashmë ka vendosur të mbajë kohën e verës, në Itali është ende e paqartë nëse do të jetojmë duke përdorur kohë diellore apo ligjore etj . Pavarësisht se çfarë zgjedhje do të jetë, zakonet tona do të ndryshojnë dhe ne do të duhet të përshtatemi.

Duhet ta bëjmë veten më të fortë: vera ka mbaruar, vjeshta tani ka hyrë ka pak kohë, ditët më të shkurtra po na presin dhe pasdite më të errëta.