Jeison Murillo do të jetë shumë shpejt mbrojtësi i ri i Barcelonës. Katalanasit kanë rënë dakord me Valencian pas një rezultati të bërë mjeksorë që tregon gjëndjen fizike të lojtarit.

Marrëveshja midis kompanisë dhe Murillios është arritur tashmë mbetet vetëm formaliteti i fundit për të zgjidhur e cila është nënshkrimi i kontratës. Nga përvoja dhe eksperienca e tij dy vjeçare Murillio është vlersuar si një ndër lojtarët më të mirë.

Murillio kishte oferta nga klubet Italiane,Meksikane,Angleze,Turke por duke qenë se Barça nxorri njoftimin në momentin e duhur për mbrojtës qëndror ai nuk e ka refuzuar aspak dhe menjëherë i ka thënë po. E gjithë vëmëndja është vendosur tek katalanasit. Shifra që kanë deklaruar për të bëhet e ditur se është 100 milionë euro për sezon.