Primitivët siç ne i quajmë kanë kanë qenë gjithë kohës nën sulm nga ne por mesa duket ata ndjejnë dhe mendojnë gati gati si ne duke ja bërë të qartë njeriut se në fund të fundit nuk ndryshojmë në shumë gjëra me to pasi jemi thjesht specie më e evoluar por thelbi mbetet i njëjtë.

Një histori që ka prekur shumë vetë është dita e zakonshme e një turisteje në një kopësht zologjik pranë sektorit të orangutangëve. Ajo ishte me të fejuarin në mom kur në xham i është afruar njëra nga kafshët. Orangutangu ka shfaqur kuriozitet rreth shpatullës së fashuar të vajzës dhe i ka bërë vazhdimisht me shenja tek plaga. Rezulton se në vitin 2015 ajo ishte djegur seriozisht dhe ishte akoma në proces shërimi.

Kafsha e quajtur Rocky i ka treguar me gisht shenjën dhe i ka kërkuar ti tregonte të djegurat për ti inspektuar vetë personalisht duke e parë atë me dashuri në sy dhe duke konsideruar të djegurën. Vajza u shpreh mbi përvojën e saj me Rockyn: “Orangutangu ishte komplet i interesuar mbi shenjat e mia të djegies dhe operimin tim të fundit mbi to…Unë jam një e mbijetuar e vitit 2015 ndaj një zjarri dhe deri më këtë ditë skam qenë kaq e lumtur ndonjëherë sepse më bëri vërtet të ndihesha mirë me veten.”.

LEXO EDHE:  5 arsyet pse njerëzit i kanë falur partnerët edhe pas tradhëtisë