Albert Einstein njihet si një ndër shkencetarët, më të mëdhenj ne bote. Letra që ai ka shkruar për zotin dhe si e shtjellon konceptin e biblës , nepermjet filozofis së tij është tepër interesante dhe ngjall tepër kuriozitet. Ajo eshte shkruar në vitin 1954 dhe pritet te shitet rreth 1.5 milon dollarë.

Fituesi i Çmimit Nobel, atëherë 74 vjeçar, i ka nisur një letër një faqe e gjysmë, filozofit gjerman, Eric Gutkind, në përgjigjje të punës së këtij të fundit. Kjo letër konsiderohet si deklaratë kyçe në debatin mes shkencës dhe fesë. Ne kete leter ai diskuton për çeshtjen e besimit në zot.

Ai e koncepton fjalën zot si një asgjë, dhe është thjesht nje koncept frike i produktit njerezor bibla është thjesht një koleksion legjendash shprehet ai, asgjë më shume, nuk ka asnjë interpretim dhe nuk mund të ndryshoje asgje për mua ka thenë ai ne këtë leter.

Kjo nuk është hera e parë që letrat e Einsteinit janë vënë në ankand.Vitin e kaluar, një shkresë e nisur nga ai drejt një studenti italian të Kimisë që ka refuzuar ta takojë atë, është shitur për 6,100 dollarë.