Shenjat e zodiakut e kanë origjinën nga astrologjia babiloneze, por që është influencuar dhe nga kultura helene. Shenjat janë përcaktuar në bazë të pozicionit të yjeve në qiell.

Çdo shenjë ka një bashkim informacionesh specifike, me pikat e forta dhe të dobta në të gjitha fushat e jetës, cilësitë, dëshirat si dhe menyrën e të sjellurit.

Personat që kanë lindur nën çdo shenjë kanë tendencë te gjeneronë këto karakteristika.

Çdo shenjë zodiakale qeveriset nga një elemnt që ndahet në 4 kategori: Tokë, Ajër, Ujë dhe Zjarr.

Secili nga këto element dominon në 3 shenja zodiakale: Gaforre, Akrep dhe Peshq janë për shembull shenjat e ujit.

Shenjat zodiakale janë shumë të ndryshme nga njëri tjetri, por kanë disa ngjashmëri në aftësitë dhe në sjelljet prej të cilave vihen re.

Më poshtë po ju prezantojmë dy shenjat të cilat mbahen si më të mencurat nga të gjitha:

Ujori (19 Janar – 18 Shkurt)

Personat e lindur nën shenjën e Ujorit zakonisht janë racionalë, intelektualë dhe të pavarur. Kanë zakon të fshehin anën e tyre emocionale në mënyrë që të perceptohen nga të tjerët si persona të ftohtë.

Duke qënë se janë të pavarur, I marrin vendimet vet dhe nuk bien dakort me personat prepotente apo manipulues që çdo gjq duan ta bëjnë në avantazhin e tyre.

Mund të jenë të turpshëm apo shumë të daahsur, kjo ndryshon për çdo ujor. Janë shumë të mençur dhe zakonisht parashikojnë të ardhmen dhe dinë sesi të përfitojnë për të qënë të suksesshem. Anë dhe persona që sjellin risi dhe punonë gjithmonë mbi ide të reja. Ujorët janë miq të mirë dhe synimi I tyre kryesor është të rregullojnë botën nëpërmjet veprimeve të tyre.

LEXO EDHE:  Çfarë dege duhet të ndiqni në universitet sipas shenjës suaj të horoskopit

Peshorja (22 Shtator – 23 Tetor)

Megjithëse mbahen si persona të pavendosur, të lindurit nën shenjën e peshores janë vërtet shumë të mençur. Janë racionalë, të sjellshëm dhe shumë sicialë. Komunikimi dhe ruajtja e drejtësisë janë të vlefshme për ta.

Janë shumë të përqëndruar, me aftësitë për të parë përtej sipërfaqes së njerëzve që I rrethojnë, ata janë shpesh në gjëndje të kuptojnë nëse një person po I gënjen apo jo, duke u bazuar vetëm në një bisedë me ta. Personat e lindur nën shenjën e peshores janë vënë re dhe për sinqeritetin e tyre që I bën ata të kërkuar nga të gjithë për këshillat e vlefshme. Janë gjithashtu shumë perfektë dhe nuk shqetësohen të humbasin kohë për të përfunduar çdo gjë në mënyrën më të drejtë dhe të mirë.

Ujori dhe peshorja janë shenja të ajrit dhe ndajnë me njëri tjetrin disa cilësi si racionaliteti, intelekti dhe kreativiteti. Të dy shenjat kanë karakteristika individuale, por ajo që I bashkon është mençuria e tyre.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook