Organizata Botërore e Shëndetësisë, në muajin e ndërgjegjësimit për luftën kundër kancerit, ka dhënë 9 këshilla për uljen e rrezikut të zhvillimit të kancerit.

Kanceri është një sëmundje vdekjeprurëse, e cila mund të ndikojë tek të gjithë, në mënyrë direkte dhe indirekte.

Kjo sëmundje është një nga shkaqet kryesore të vekjeve në mbarë botën.

Edukimi dhe infromimi i individëve dhe komuniteteve për lidhjet ndërmjet stilit të jetës dhe rrezikut për kancerin, është hapi i parë për parandalimin efektiv të tij.

Ja disa nga këshillat që jep Organizata Botërore e Shëndetit për uljen e rrezikut ndaj kancerit:

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook