Një raport i vitit 2018 nga Administrata Amerikane për Zbatimin e Drogës siguron një listë gjithëpërfshirëse të termave të çuditshme të përdorura nga shitësit e drogërave për medikamentet rekreative duke përfshirë marihuanën, kokainën, heroinën, etj.

Emrat e famshëm si Beyoncé dhe Bruno Mars janë emrat e kodeve për heroinë dhe GHB, ndërsa karamelet dhe karkalecat përdoren për të përshkruar kokainën dhe marihuanën.

Lista e parë e fjalëve të koduara për drogë u botua nga DEA në maj 2017 dhe që atëherë është përditësuar për të vazhduar me fjalorin e rrugës.

Fjalët si ‘këpucë’ dhe ‘djalli letonez’ dhe karakteri ‘Pink Panther’ janë për marijuanën.

Heronjtë si Superman janë zhargon për LSD.

‘Shtesat e ardhshme dhe përditësimet e këtij raporti do të përpiqen të kapin terminologjinë e ndryshuar në masën më të largët të mundshme,’ thotë DEA.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook