1 korrik 2019 vendi yne do të përfshihet nga i nxehti afrikan ,  moti do të  jetë me diell dhe temperatrua të larta në të gjithë vendin. Era do të  jetë me drejtim  Veriperëndim (NW) me shpejtësi  8 m/sek në bregdet. Valëzimi  i forcës 3 me lartësi vale 0,5–1,0  metër në det të hapur. Temperaturat do të jenë me rritje.

Zonat  malore   15/33°C

Zonat e  ulëta  18/38°C

Zonat  bregdetare 23/37°C