Shumë njerëz kanë një “ilaç” të preferuar për çdo mbrëmje para se të flenë: një çaj i ngrohtë dekafeinato apo ndonjë suplement shtesë melatoninë. Por edhe lëngjet që përmbajnë qumësht dhe kanellë, po ashtu bëjnë pjesë te pijet e dashura për kohën para gjumit, sipas Joyce A. Walsleben dhe Rita Baron-Faust, autorë të “A Woman’s Guide to Sleep.

Qumështi me kanellë është një pije e shkëlqyer për ata që duan të bëjnë një gjumë të qetë. Më e përdorur në formën e çajit është në Indi.

Kanella përmirëson gjumin. – Ngrohni qumështin dhe largojeni nga zjarri para se të fillojë të vlojë. Shtoni 1 shkop të kanellës, mbulojeni dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta. Pini të paktën një orë para gjumit.