Sipas Qendrës Kombëtare të Vlerësimit të Riskut të Osteoporozës, duket se birra prodhohet vetëm për mirëqenien e femrave, pasi ofron më shumë përfitime sesa qumështi ose kalciumi.

Përfitimet e birrës për gratë: le t’i zbulojmë së bashku

Sa më shumë vite kalojnë, aq më e ndërlikuar bëhet ruajtja e densitetit të kockave. Sidoqoftë, me sa duket, tani e tutje, ne mund të mbështetemi te një aleat i pa dyshuar, siç është birra.

Por cilat janë përfitimet e saj?

Le të fillojmë duke thënë se jo vetëm që një gotë birrë ndihmon në përmirësimin e funksionimit të trupit, por e rrit atë pas një përpjekje fizike dhe kjo është veçanërisht e vërtetë për gratë.

Një shembull? Sipas një studimi shkencor, pirja madje edhe e një gote të vetme birre zvogëlon rregullisht shanset për thyerje. Dhe ky nuk është një avantazh i vogël, sepse ky lloj frakture lidhet ndjeshëm me një rënie të konsiderueshme të jetëgjatësisë së grave. Kjo është thënë nga një studim i kryer nga Neë England Journal of Medicine, i cili përfshiu rreth 12,000 gra të moshuara, me rezultate shumë interesante.

Rezultatet e hulumtimit befasues

Rezultatet e studimit nuk ishin të pabesueshme! Ata e lidhën konsumin e birrës me një probabilitet më të ulët të paaftësive njohëse dhe degjeneruese sesa ata që nuk e pinë atë. Merita shkon tek HOPS, përbërësi themelor i birrës, i cili ka veti të bollshme dhe të jashtëzakonshme medicinale dhe kozmetike. Kjo bimë speciale është një përbërës thelbësor në prodhimin e birrës.

HOPS: karakteristikat dhe përdorimet

I përket familjes së kërpit dhe kanabinoidit, ai vepron si një zëvendësues i një hormoni dhe madje zvogëlon sindromën e menopauzës. Në të kaluarën, ishte përdorur për efektet qetësuese dhe antiseptike dhe për vetitë fantastike antibakteriale. Në Evropë është veçanërisht i famshëm për shkak të vetive antidepresive dhe antioksiduese. Për më tepër, duke qenë një bimë kanabinoid ajo ka elemente psikoaktive.

Sidoqoftë, birra është një pije alkoolike dhe për këtë arsye është gjithmonë më mirë të shmangni ekzagjerimin sepse siç dihet, abuzimi i alkoolit është i dëmshëm si për trupin ashtu edhe për mendjen. Doza e rekomanduar nga ekspertët është pak më shumë se gjysmë gotë në ditë, moderimi, si gjithmonë, është sekreti për gjithçka.