Janë përzgjedhur anëtarët e komisionit të jashtëm të vlerësimit dhe sekretariatit teknik për vettingun në polici, Gardë e SHÇBA.

Ministria e Brendshme bëri të ditur të gjithë emrat që janë përzgjedhur në radhët e kandidatëve.

Bordi i Përzgjedhjes, në mbështetje të nenit 9, 10, të ligjit nr.12/2018 “Për vlerësimin kalimtar dhe periodik të punonjësve të Policisë së Shtetit, Gardës dhe SHÇBA, në Ministrinë e Brendshme”, VKM nr. 14, si dhe pas përfundimit të procedurës, përzgjodhi anëtarët e Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit:

 1. Ana Kapaj
  2. Artur Baku
  3. Marjeta Gjelaj
  4. Sonila Kadareja
  5. Viktor Bërdo

Nga kandidaturat e përcjella nga Rektorati i Universitetit të Tiranës u përzgjodhën kandidatët:

 1. Ela Kërka
  2. Elda Kuka (Balili)
  3. Elida Liko
  4. Ledian Rusta
  5. Mirela Ujkani (Miti)

Anëtarë zëvendësues të anëtarëve të Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit u përzgjodhën kandidatët, sipas renditjes:

 1. Nertila Sadedini (Murati)
  2. Bledar Ilia
  3. Arta Lleshi
  4. Elton Muça

Anëtarë të Sekretariatit Teknik u përzgjodhën kandidatët:

1.Amarildo Kurti
2. Arta Lleshi
3. Eralda Bajollari
4. Erjena Bashari
5. Erlisa Shkodrani
6. Floris Muho
7. Gent Pejo
8. Gëzim Selmani
9. Ilva Mitro
10. Iva Guçe
11. Klevi Hajdini
12. Marjana Çela
13. Marjeta Përlala
14. Suela Pashaj
15. Laert Elmazaj

Inspektoriati i lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave ka caktuar si anëtarë të Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit, punonjësit:

 1. Elvira Dabërdaku, inspektor
  2. Adriana Meko, inspektor
  3. Zamira Gjini, inspektor
  4. Alban Laska, inspektor
  5. Besnik Hodo, inspektor
LEXO EDHE:  Vettingu/ Shkarkohet kreu i Gjykatës së Tropojës

Anëtarë zëvendësues janë:

 1. Dhimitrulla Spiro, inspektor
  2. Vjollca Koçollari, inspektor

Përzgjedhja e Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit dhe Sekretariatit Teknik i hap rrugë nisjes së procesit të Vettingut nga niveli i lartë drejtues për rreth 300 drejtues në Polici, Gardë e SHÇBA.

Më tej procesi i Vettingut do të përfshijë gjithë strukturat në çdo nivel.

Reforma dëshmon vullnetin e Qeverisë dhe Ministrisë së Brendshme për të ndërtuar institucione të forta me njerëz me integritet, duke i ngritur në standardet europiane.

Institucionet me punonjës me integritet, të aftë profesionalisht, garantojnë besueshmëri tek qytetari, tek agjencitë e tjera ligj zbatuese, tek partnerët ndërkombëtarë dhe rritin cilësinë e vetë Policisë, Gardës e SHÇBA për më shumë siguri për qytetarët.