Një 56-vjeçar shqiptar ka rënë në prangat e autoriteteve gjermane, i akuzuar për pjesmarrjen në kartelin e drogës më të fuqishëm në shtetin gjerman.

Masa e dënimit nga drejtësia gjermane ka qenë plot 20 vite burg për Fiqiret Dedën.

Surprizues është fakti se shqiptari po kryen burg pa vuajtur dënim në atdhe, pasi edhe në Shqipëri Deda ka marrë një dënim me 11 vite e gjashtë muaj burg, po që nuk e shlyeu pasi dënimi është dhënë në mungesë, po ashtu për trafikim dhe shitje të lëndëve narkotike.