SEANCE E FUNDIT PARLAMENTARE - Kryeministri Edi Rama dhe Kryetar i Kuvendit, Ilir Meta, gjate sesionit te ri parlamentar per vitin 2015, ku eshte miratuar programi i punes se kuvendit per periudhen janar-shkurt./r/n/r/nPARLIAMENTARY SESSION - Prime Minister, Edi Rama and Parliament Speaker Ilir Meta, during a parliamentary session.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka thirrur sot 14 kandidatë për të marrë mandatin e deputetit nga emrat që kanë kandiduar në zgjedhjet e kaluara parlamentare.

Kandidatët e thirrur janë nga qarqe të ndryshme  ku përfshihet Tirana, Lezha, Elbasani, Dibra Vlora dhe Fieri me 12 emra nga radhët e Partisë Demokratike dhe 3 emra nga radhët e Lëvizjes Socialiste për Integrim.

KQZ ka thirrut kandidatë në kuadër të plotësimit të vendeve vakante në Parlament për shkak të djegies së mandateve të deputetëve të opozitës.

Lista me emrat dhe qarqet:

PD Tiranë

Fuat Haxhiymeri

Blendi Sulaj

Flamur Hoxha

Fatbardh Plaku

PD Lezhë

Zamira Mernica

PD Elbasan

Arben Elezi

Fitimtar Zekthi

Blendi Himci

PD Dibër

Agron Qoku

PD Vlorë

Adriatik Alimadhi

Hariz Mema

LSI Fier

Marsela Ahmetaj

LSI Vlorë

Enada Koçiraj

LSI Shkodër

Ndërkohë Ralf Gjoni, kandidati i LSI, ka dorëzuar po sot  formularin e dekriminalizimit duke pranuar kësisoj mandatin e deputetit.