Ballina Kryesore Fushata/ Bllokohen tenderat deri në fund të zgjedhjeve

Fushata/ Bllokohen tenderat deri në fund të zgjedhjeve

Vendimi i marrë në mbledhjen e fundit të Këshillit të Ministrave, lidhet me pezullimin e të gjithë tenderave dhe prokurimeve publike deri në ditën e zgjedhjeve, si pjese e marrëveshjes Rama-Basha.

Në këtë vendim lejohen vetëm blerjet emergjente, të cilat janë të domosdoshme për funskionimin e aparatit shtetëror.

Të gjitha institucionet publike kanë pezulluar plotësisht tenderat dhe prokurimet duke kryer vetëm shpenzimet emergjente, ndërkohë që vendimi i zbardhur është tërhequr për korrigjim.

Bllokimi i shpenzimeve është urdhëruar për të mos lejuar përdorimin e buxhetit për zgjedhjet. Por ky vendim ka shqetësuar jo pak ekspertët e Ministrisë së Financave, pasi ky
vendim mund të krijojë vështirësi në realizimin e shpenzimeve buxhetore, veçanërisht investimeve publike.