Ballina Politike Procesi zgjedhor në krizë, KQZ “shpall në kërkim” komisionerët që mungojnë

Procesi zgjedhor në krizë, KQZ “shpall në kërkim” komisionerët që mungojnë

Vetëm pak ditë kanë mbetur nga data e zgjedhjeve dhe KQZ vazhdon të përsërisë të njëjtën kërkesë ndaj partive politike që akoma nuk kanë emëruar anëtarët e komisioneve të qendrave të votimit.

Drilona Hoxhaj, zëdhënësja e KQZ-së gjatë një deklarate për shtyp u shpreh se kjo situatë e krijuar nga partitë është e papranueshme dhe e gjitha është krijuar si shkak i mossjelljes së emrave që ligji u jep të drejtë të propozojnë si anëtarë tek KQV.

30 KZAZ në shkallë vendi akoma nuk kanë përfunduar me emërimet përsa i përket KQV dhe qarqet problematike janë: Lezha, Durrësi, Shkodra, Tirana etj. Hoxhaj bën thirrje edhe njëherë të dorëzohen propozimet nga ana partive për emërimet.