Presidenti tashmë në detyrë Ilir Meta ka zhvilluar një takim me delegacionin e kongresmen e amerikanë pjesë të Komisionit të Përhershëm Përzgjedhës të Dhomës së Përfaqësuesve për Inteligjencën të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (HPSCI), të kryesuar nga Devin Nunes.

Meta dhe kongresmenët kanë diskutuar rreth çështjeve të sigurisë  rajonale dhe globale duke qenë se vendi jonë është pjesë e NATO-s dhe një vend aleat dhe besnik i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.