Michel de Nostredame, parashikuesi i famshëm i njohur ndryshe si Nostradamus, pavarësisht se u nda nga jeta para 400 vjetësh, ende nuk është shuar ekzistenca e tij. 

“Profecitë e Profetëve”, është libri i tij i shkruar në vitin 1555. Les Propheties është një koleksion prej rreth 1.000 katërkëndëshësh, ose vargje me katër rreshta, që thuhet se kanë parashikuar një numër ngjarjesh të ardhshme.

Profecia e Nostradamus për 2018/2019 përfshin nisjen për Luftën e Tretë Botërore, pasi disa e interpretojnë atë, me një konflikt që fillon në Francë dhe përhapet në të gjithë Evropën dhe botën.

Profecia përfshin edhe disa fatkeqësi natyrore në Perëndim, të cilën shumë njerëz i interpretojnë si zjarret këtë vit në Kaliforni, Bregun Perëndimor të vendit perëndimor të Shteteve të Bashkuara.

Mundësia e dytë do të ishte që kompetencat në botë po përpiqen të sjellin “parashikimet” e Nostradamusit, duke i bërë kështu njerëzit të pranojnë më lehtë luftën.