Këto janë 10 proverbat “magjike” kineze që do ju fusin në mendime.

1- Ka shumë rrugë të ndryshme deri në majen e malit, por pamja nga atje lart është e njëjtë.

2- Më mashtro një herë, të të vijë turp. Më mashtron për herë të dytë, të më vijë turp mua.

3- Jepi një njeriu një peshk dhe e ushqen për një ditë. Mësoji atij të peshkojë dhe e ushqen për gjithë jetën.

4- Më thuaj dhe do ta harroj, më trego dhe mbase e mbaj mend, më përfshij dhe e kuptoj.

5- Përvoja është një krehër që natyra na jep, kur jemi qerosë.

6- Një buzëqeshje të fal 10 vite jetë.

7- Më mirë të ndezësh një qiri, sesa të mallkosh errësirën.

8- Gjilpëra nuk ka majë në të dyja anët .

9- Nëse do të njohësh udhën para teje, pyet ato që po kthehen.

10- E folura nuk e gatuan orizin.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook