Secili prej nesh është përgjegjës për lumturinë e vet, por disa gjëra mund të na ndihmojnë të ndjekim mënyrën më të shëndetshme për jetën që duam të jetojmë.

Dashi

Për të arritur lumturinë e tyre të vërtetë, të lindurit e Dashit duhet vazhdimisht të punojnë në projektet e tyre personale, duke ndjekur dëshirat e tyre dhe duke u larguar plotësisht nga opinionet e të tjerëve në jetën e tyre. Kur këta njerëz me të vërtetë e jetojnë qëllimin e tyre, ata fitojnë shumë shokë përgjatë rrugës, të cilët janë të frymëzuar nga pasioni dhe instinktet e tyre për udhëheqje.

Luani

Luani ndihet i lumtur kur është i lirë të ndajë mendimet dhe rezultatet e tij me njerëzit rreth vetes. Ata gjithashtu pëlqejnë të jenë në qendër të vëmendjes dhe të njohur nga të tjerët. Këta njerëz vlerësojnë lidhjet njerëzore dhe kur kanë marrëdhënie të mira, lumturia e tyre merr krahë.

Shigjetari

Shigjetari duhet të jetë i lidhur me zemrën e vet për të qenë vërtet i lumtur. Ata duhet t’i përqafojnë mundësitë që u paraqiten, e të mos mbesin në dyshime dhe pasiguri. Ata gjithashtu duhet të jenë vazhdimisht në lëvizje, duke besuar në udhëtimin e tyre.

Demi

Demi është i lidhur natyrshëm me botën fizike, por lumturia e vërtetë vjen kur mësojnë të kujdesen për veten në një nivel shpirtëror. Sendet materiale janë të dobishme, por nuk duhet të kapemi pas tyre. Praktikimi i mirënjohjes është i dobishëm për t’i ndihmuar ata të qëndrojnë të përqendruar në atë që ka vërtetë rëndësi.

Virgjëresha

Për të qenë të lumtur, Virgjëresha duhet të mësojë të kujdeset për ndjenjat dhe emocionet e veta dhe t’i mbajë ato në perspektivë. Kur e ekuilibrojnë botën materiale dhe botën e ndjenjave, jeta e tyre transformohet në mënyrë pozitive.

Bricjapi

Bricjapët janë njerëz që janë shumë me këmbë në tokë dhe i dedikohen qëllimeve të tyre në jetë. Por, në mënyrë që ata mund të arrijnë një jetë të lumtur, ata duhet të mësojnë të pranojnë dhe të respektojnë të gjitha vizionet e ndryshme të botës dhe njerëzit që nuk jetojnë si ata.

Gaforrja

Për të qenë të lumtur, Gaforret duhet të besojnë në fatin e tyre dhe të heqin dorë nga nevoja për kontroll. Ata duhet të kuptojnë se çdo gjë në jetën e tyre ka një qëllim dhe se kur nxjerrin mësimet që shoqërojnë çdo ngjarje, ata i afrohen lumturisë së tyre.

Akrepi

Akrepi tenton të fshehë shumë nga emocionet e veta, kështu që ata nuk duken të pambrojtur dhe të dobët. Por kjo sjellje nuk çon në ndonjë gjë pozitive. Lumturia e Akrepit lidhet me pranimin e asaj që janë me të vërtetë.

Peshqit

Peshqit shpesh preferojnë të jetojnë brenda vetes në mënyrë që të mos përballen me realitetin negativ të botës. Megjithatë, jeta është shumë komplekse dhe shpesh situatat negative që përjetojmë janë mundësi të mëdha për rritje dhe lumturi. Ata duhet të bëhen më të hapur për botën që të përjetojnë gjithçka që është e rezervuar për ta.

Binjakët

Mendja e Binjakëve është rrallëherë në momentin aktual, kështu që shpeshherë nuk kanë hapësirë për të krijuar lumturi në momentin e tanishëm. Për të qenë të lumtur, ata duhet të kuptojnë se duhet të jetojnë në të tashmen dhe se lumturia ndërtohet sot.

Peshorja

Peshorja është shumë kërkuese dhe njerëz të zellshëm, por për të fituar lumturinë e tyre, duhet të pranojnë se bota kurrë nuk do të jetë një vend i përsosur, por që edhe në papërsosmëri mund të gjejmë momente të lumtura.

Ujori

Ujorët jetojnë jetën e tyre me shpejtësi të madhe dhe shpesh nuk ndalen për të vlerësuar bukurinë e gjithçkaje rreth tyre. Ata duhet të ndalen dhe të shijojnë gjithçka që ekziston në të tashmen, sepse aty gjendet lumturia.