Vendosur në 2,200 metra lartësi në shpatet e pjerrëta të Himalajeve indiane dhe të rrethuar nga majat e mbuluara me akull të Khangchendzonga, malit të tretë më të lartë në botë, gjenden kodrat që rrethojnë Darjeeling. Këtu ndodhen edhe plantacionet e çajit smerald, që shpesh konsiderohet si “shampanja e çajit” duke i dhënë gjithashtu famë ndërkombëtare.

Secili nga 87 llojet e çajit në Darjeeling është i njohur për prodhimin e erëzave aromatike dhe salcave të tilla.

Por në qoftë se udhëtoni edhe 33 km më në jug, aty gjendet një nga fabrikat më të vjetra të çajit në botë. Aty do të gjeni një varietet të rrallë me gjethe të holla dhe me boçe.

I njohur si “Silver Tips Imperial”, çaji mblidhet në netët e qeta me hënë të plotë, që krijon kushtet optimale të korrjes.

Ky çaj mistik nuk është vetëm kozmik, por edhe i kushtueshëm: në vitin 2014, çaji shitej me një vlerë prej 1,850 $ për kilogram, duke e bërë atë çajin më të shtrenjtë të prodhuar ndonjëherë në Indi.

“Silver Tips Imperial” mund të korret vetëm katër deri pesë herë gjatë sezonit. Para çdo korrje, qindra punëtorë “Makaibari” të stolisur me veshje mblidhen pas muzgut në shpatet e plantacioneve.