Pas sulmeve ndaj infrastrukturës së Arabisë Saudite të naftës, zyrtarët amerikanë kanë diskutuar përdorimin e një depozite të stërmadhe nafte që SHBA ruan në shpella nëntokësore.

Me rritjne çmimit të naftës, presidenti Trump shkroi në Tëitter se kjo naftë mund të përdorej për ta mbajtur tregun të furnizuar mirë.

Bëhet fjalë për më shumë se 640 milionë fuçi naftë të fshehura në shpella kripe në nëntokën e Teksasit dhe të Luizianës.

Këto depozita strategjike janë krijuar që në vitet 1970.