Ballina Shendeti Harroni ilaçet, mendimet pozitive shërojnë dhimbjet

Harroni ilaçet, mendimet pozitive shërojnë dhimbjet

Sipas një studimi të menduarit në mënyrë pozitive mund të lehtësojë dhimbjet fizike.

Vetëm pesë minuta terapi me mendime të bukura e optimiste mund të reduktojë dhimbjet deri në 60%.

34 vullnetarë kanë marrë pjesë në një provë ku iu është injektuar një dhimbje e ngjashme me eksperiencën e djegies.

Personat janë ndarë në dy grupe ku njëri grup është stërvitur me terapi konsultive duke dhënë rezultate më të shpejta dhe duke reaguar më mirë ndaj dhimbjes.

Vullnetarët me mendime pozitive janë “shëruar” 58 për qind se grupi i cili nuk ka mundur të mendojë me optimizëm.

Sipas këtij studimi njerëzit që janë më të përgatitur mendërisht dhe të stërvitur me mendime pozitive janë më të predispozur për tu shëruar më shpejt nga dhimbjet.