Ballina Shendeti “Ne jemi çfarë hamë” , ja cilat janë ushqimet që parandalojnë të...

“Ne jemi çfarë hamë” , ja cilat janë ushqimet që parandalojnë të ftohtin dhe gripin

Shprehja më e përdorur nga të gjithë dietologët dhe nutricistët është sigurisht “Ne jemi çfarë hamë” dhe ditë pas dite e gjitha po merr një kuptim më të theksuar dhe na shpjegon se sa më shumë shëndetshëm të hamë aq më pak probleme kemi lidhur me shëndetin tonë.

“Ju nuk mund ta nënvlerësoni rëndësinë e të ushqyerit të mirë kur bëhet fjalë për sistemin tuaj imunitar, vitaminat, mineralet, antioksidantët,  janë përbërësit që e mbajnë trupin tuaj të fortë  dhe ndihmon në shmangien e infeksioneve”, thotë Karen Ansel, zëdhënëse e Akademisë së të ushqyerit dhe dietave. Ajo gjithashtu na zbulon disa prej ushqimeve që ne duhet të konsumojmë tani në stinën e vjeshtës dhe dimrit që janë më kritiket për të na dërguar drejt gripit ose ftohjes.

  1. Peshku
  2. Hudhra
  3. Agrumet
  4. Kosi
  5. Kërpudhat
  6. Qumështi
  7. Çaji
  8. Speci i kuq
  9. Boronicat
  10. Çokollata e zezë