Ballina Shendeti Rreziku i radhës për meshkujt e ka emrin Vitamina B, shkakton kancerin...

Rreziku i radhës për meshkujt e ka emrin Vitamina B, shkakton kancerin e mushkërive tek ato

Meshkujve ju afrohet një tjetër rrezik dhe ai quhet Vitamina B, por çfarë mund të shkaktojë një vitaminë kur vet nga emri ajo mundet thjesht të kurojë sipas atyre që ne dimë.

Faktet tregojnë të kundërtën pasi na tregojnë se vitaminat mund të jenë më tepër të dëmshme se sa kurative. Burrat të cilët e marrin vitaminën B6 dhe B12 çdo ditë në periudha të gjata kohore rrezikojnë që të preken prej kancerit në mushkëri. Rreziku gjithmonë dyfishohet nëse personi që përdor këto vitamina është edhe duhanpirës njëkohësisht.

Journal Clinical Oncology është klinika e cila ka bërë këtë studim me 77 mijë pjesëmarrës, të moshave nga 50 deri në 76 vjeç, të cilët kanë konsumuar Vitaminë B për më tepër se një dekadë. Si burime individuale, më tepër se multivitamina, vitamina B12 dhe B6 ka dalë se ka shkaktuar rrezikun më të madh deri në 40% të kancerit në mushkëri.