Problemi i mungesës së disa vitaminave është shumë i dukshëm sidomos në fillim të stinës së pranverës.

Më poshtë janë disa shenja që tregojnë se keni mungesë të një vitamine, ose të një tjetre.

Lëkurë e zbehur

Kjo tregon se keni mungesë të vitaminës B12.

Duhet të konsumoni më shumë mish dhe ushqimet e detit.

Flokë të thatë

Kjo tregon se keni mungesë të vitaminës B7.

Duhet të konsumoni më shumë mish, peshk, perime, fruta, këpurdha.

Sy të fryrë

Kjo tregon se keni mungesë të jodit.

Duhet të konsumoni më shumë ushqimet e detit, produktet e qumështit, dhe bukë.

Ngjyrë e zbehtë e buzëve

Kjo tregon se keni mungesë të hekurit.

Duhet të konsumoni më shumë mish të kuq dhe të mos konsumoni ushqime me shumë kalcium.

Gjakosje të mishrave të dhëmbëve

Kjo tregon mungesë të vitaminës C.

Duhet të konsumoni më shumë fruta tropikale dhe speca të kuq.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook