Një ditë pas shkarkimit nga detyra të Drejtorit të Burgut të Tropojës, Granit Kurmekaj, nga Ministria e Drejtësisë në kundërshtim me ligjin, pasi u përfshi në fushatë elektorale, vjen një tjetër shkarkim nga ministrja teknike e Financave, Helga Vukaj, e propozuar nga PD, pas marrëveshjes së 18 majit mes Ramës dhe Bashës.

Ministria e Financave e udhëhequr nga Helga Vukaj ka shkarkuar nga detyra oficerin e policisë gjyqësore Kliton Bistri, pasi  ky i fundit ka marrë pjesë në fushatë elektorale duke shkelur ligjin.

Ky është njoftimi zyrtar i Ministrisë së Financave:

“Ministria e Financave bën me dije shkarkimin nga detyra të specialistit të hetimit tatimor, oficer i Policisë Gjyqësore Kliton Bistri, për pjesëmarrje në kundërshtim me ligjin dhe urdhërin nr.65/2017 të Krzemistrit në fushatë elektorale, duke cënuar rëndë figurën e OPGJ dhe standartet zgjedhore”