Një studim i kohëve të fundit, tregon se qentë mund të analizojnë se sa i besueshëm është një person.

Qentë, si detektivë të vërtetë, mund të na shpjegojnë nëse duhet t’i besojmë një personi apo jo.

Është e njohur se qentë do të vrapojnë pas një objekti që pronari i tyre do të tregonte. Kështu, ata janë në gjendje të kuptojnë gjestet njerëzore. Dhe nëse gjestet nuk janë në përputhje, qeni mund të bëhet nervoz.

Qentë nuk marrin trajtim nga njerëzit që sillen keq me pronarët e tyre. Ata preferojnë të ushqehen nga ata që ndihmuan. Ndërsa njerëzit e vrazhdë dhe agresivë nuk mund të fitonin besimin e tyre

Një studim tjetër, thotë se qentë lexojnë qartë komunikimin ndërmjet pronarëve të tyre dhe të huajve. Qentë iu shmangën njerëzve që keqtrajtuan pronarët e tyre.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook