Këngëtarja irlandeze me famë botërore, Sinead O’Connor, shokoi të gjithë fansat e saj kur deklaroi se ajo ka hequr dorë nga katolicizmi dhe është konvertuar në Islam, duke marrë emrin e ri “Shuhada ‘Davitt”.

O’Connor, i cila vitin e kaluar e ndryshoi emrin e saj ligjërisht në Magda Davitt, tha se ajo e kishte braktisur kishën katolike bëri të ditur në një mesazh për fansat e saj në Twitter.

Ajo sërish ka shokuar me deklaratën e saj duke shkruar në Twiter :’Ju jeni të shpifur sepse jeni të bardhë’.

Më vonë ajo tha se i vjen keq për këtë mesazh racist, por insistoi se nuk do rrijë më me njerëz të bardhë.

Këngëtarja tha se është emocionuar shumë kur veshi hixhab për herë të parë.