Still life with six colorful condoms, illustrating the decision to take precautions during sex

Një grup nxënësish kanë shpikur një prezervativ që ndryshon ngjyrën kur bie në kontakt me një sëmundje seksualisht të transmetueshme (SST).

Prezervativi, i quajtur STEYE, fitoi kategorinë e shëndetit në TeenTech Awards në Londër.

S.T.EYE teorikisht do të kishte molekula në gome që shkëlqejnë kur bie në kontakt me patogjenë të ndryshëm. Prezervativi  shkëlqen jeshil për klamidinë, të verdhë për herpes, vjollcë për papillomavirus njerëzor (HPV) dhe blu për sifilizin.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve vlerësojnë se ka gati 20 milion raste të reja të SST-ve çdo vit në SH.B.A. dhe shumë raste janë të pa diagnostikuara dhe të pasaportuara. Musaz Naëaz, Daanyaal Ali dhe Chirag Shah nga Akademia Isaac Newton në Londër donin të merreshin me këto nivele të larta të SST.