Një zjarr ka rënë në fshatin Tej-Drinë të Kukësit në njësinë administrative të Ujimishtit. Në vendngjarje kanë shkuar 20 punonjës të forcave zjarrfikëse të Kukësit të cilët po punojnë për shuarjen e tij.

Terreni malor vështirëson dhe ndërhyrjen e mjeteve zjarrfikëse ndërkohë që ndërhyrja është bërë me pompa uji.

Si pasojë e këtij zjarri nuk rrëzikohen banesa.

Sipas prefekturës të gjithë këto zjarre kanë qenë të qëllimshëm. Zjarr në zonën e Bradvicës në Devoll.

Përhapja e flakëve është favorizuar nga era ndërkohë që për shkak të tërrenit, zjarrëfikësit e kanë të pamundur të ndërhyjnë.

Ndërkohë në Mat, mbi 300 ha shkurre janë djegur dhe situate po vijon të jetë e vështirë.

Gjithë ky intensitet zjarresh në mbarë vendin, dyshohet se është i qëllimtë.