Përmes një postimi në rrjetin social Twitter kryesuesja aktuale e OSBE-së Italia , ka dhënë lajmin se kandidatura e Shqipërisë për Kryesimin e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpinimn në Evropë ësshtë tashmë e miratuar.  

Kjo nënkupton faktin se duke nisur nga 1 janari i vitit 2020 Shqipëria bëhet zyrtarisht pjesë e Trojkës.  

Në postimin e Italisë thuhet se Shqipëria ishte kandidatura me potencialin më të madh për të marrë kryesimin e OSBE-së.