Suedia është tronditur nga një ngjarje tejet e tmerrshme, nga një sulm që u krye në një shkollë.

Një grua e cila raportohet se ishte e sëmurë mendore ka tentuar të sulmojë rreth 20 fëmijë me thikë,por që nuk ia arriti qëllimit. Në vënd ngjarje ka qenë i pranishëm një 29- vjçar nga Kosova emri i të cilit është Fidan Bejta. Ai e kishte ndaluar menjëherë gruan në kohë dhe i kishte marrë thikën.

Suedia e ka shpallur atë si heroin e vitit vetrem tre ditë më parë. Në shenjë mirënjohje, në një lidhje direkte në ceremoninë e nderimit të shqiptarit nga Kosova,  Zlatan Ibrahimovic e ka ftuar atë në Los Angelos, duke i thënë se ai është një hero i vërtetë.