Ajo që nuk pritej ishte që nga një staf mjeksor aktualisht stafi i këtij institucioni në Lushnje brenda orarit të punës kishte shkuar në një takim elektoral të Partisë Socialiste në qytetin e Fierit, ku ishte i pranishëm edhe kryeministri Rama.

Në fakt jashtë orarit të punës kjo është një gjë më se e pranueshme dhe normale, por ajo që është shqetësuese ështe se takimi ishte brenda orarit të punës.

Orari zyrtar i punës në këtë  qendër shëndetësore është deri në orën 20:00 të mbrëmjes, por në orën 18:00  aty nuk kishte asnjë punonjës.

Ndërkohë, kryeministri Edi Rama ka nxjerrë një urdhër sipas të cilit ndalohen burimet njerëzore të administratës publike të çdo niveli të marrin pjesë në fushatën zgjedhore të qershorit.

Por nga një kërkim të bërë në rrjetet sociale, rezulton se disa prej titullarëve të institucioneve kanë postuar disa nga aktivitetet elektorale, një pjesë e të cilave janë zhvilluar në orarin zyrtar të punës.