Partia Demokratike ka publikuar disa dokumente të tjera që lidhen me skandalin e ARRSH me aferën e Unazës së Madhe.

Përmes këtyre dokumenteve të publikuara nga Departamenti i Antikorrupsionit, ku PD pretendon se ARRSH ka ndryshuar kriteret për të favorizuar firmën “Gjoka Konstruksion”, në lotin e parë të Unazës së Madhe që shtrihet nga ‘Pallati me shigjeta’ te ish-rrethrrotullimi ‘Shqiponja’.

Deklarata e PD

Në përgjigje të reagimit të dëshpëruar të Autoritetit Rrugor Shqiptar, ky i fundit, meqë ka marrë përsipër barrën e rëndë të pastrojë të papastrueshmet e kryeministrit-urdhërues, duhet të sqarojë: Përse gënjen publikisht kur deklaron se “Kriteret dhe kërkesat ligjore në këtë garë, të publikuara edhe në Agjencinë e Prokurimit Publik janë të njëjtat me ato të garës së mëparshme për të njëjtin lot të unazës dhe nuk ka ndryshuar asnjë prej tyre.” ?

Përse kriteri për paraqitjen e licencës u ndryshua nga licenca NP – 12/G Punime të inxhinierisë së mjedisit, në licencën NP – 12/F Punime të inxhinierisë së mjedisit? Në tryezën e pazarit është vënë licenca që Gjoka Konstruksion disponon, pra NP – 12/F Punime të inxhinierisë së mjedisit dhe kjo e ka shtyrë ARRSH të rrëshqasë në rrjedhën e paligjshmërisë së nisur në shtator 2018.

Faktet e mësipërme janë zyrtarisht të publikuara në sistemin e prokurimit publik elektronik dhe, pavarësisht kësaj, ARRSH-ja, nën urdhrat e kryeministrit, merr përsipër të deklarojë fals, pasi nuk u mjaftua me tentativën për t’i dhuruar tender kompanisë fantazëm me dokumente po false. Me ketë deklaratë që paraqet fakte të rreme, ARRSH-ja nuk bëri gjë tjetër, veçse vërtetoi denoncimin e sotëm të PDSH.

LEXO EDHE:  Dalja e ministrit të Brendshëm para mediave/ Vjen reagimi i menjëhershëm nga PD, ja ç'pritet të ndodhë

(SQARIM: NP-12/G eshte per punime inxhinierike mjedisi me vlere punesh mbi 800 milione leke te reja NP-12/F eshte per punime inxhinierike mjedisi me vlere punesh nga 401-800 milion leke te reja.)