Të gjithë e njohim historinë e heroit tonë kombëtar Skenderbeut. Statuja e tij qëndron krenare në disa shtete dhe po ashtu të dhenat mbi të janë të njohura në mbarë botën.

Për të përçuar një imazh tjetër të Shqipërisë dhe popullsisë që jeton në të, Joe DioGuardi,ish kongresmeni në Amerikë me origjinë shqiptare do të realizojë filmin Skënderbeu me një skenar të gatshëm prej tij. 

Dëshira e madhe e tij për ti treguar Amerikës dhe botës, fytyrën e vërtetë të shqiptarëve, sjell së shpejti në Hollywood, filmin “Skënderbeu”.

Janë gati dhe emrat më të njohur të kinematografisë të cilët do të luajnë rolin në petkun e emrave më të njohur, të cilët luajtën një rol thelbësor në historinë e atyre viteve në Shqipëri dhe jashtë saj për fatin e shqiptarëve. 

Emrat e aktorëve më të njohur të përzgjedhur deri më tani :Rousell Crowe-Gjergj Kastriot Skënderbeu, Leonardo Di Caprio- Giovanni Antonio i Balzo Orsinit,gjeneral italian, Jason Statham -Moisi Golemi, gjeneral shqiptar, Jonathan Rhys Meyer – Vlad III Drakula, Princi i Vllahisë, e shumë emra të tjerë të njohur.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

LEXO EDHE:  Mbyllet gjithçka në paqe mes Skënderbeut dhe Partizanit të Beogradit, mungon goli në "Elbasan Arena"