Ballina Galeri Nëse ke ndonjë nga këto monedha, mund të bëhesh i pasur… vlejnë...

Nëse ke ndonjë nga këto monedha, mund të bëhesh i pasur… vlejnë më shumë se sa e mendon

Numizmatika është një lojë shumë interesante, por nganjëherë mjaft e shtrenjtë.

A e dini se shumë prej monedhave në koleksionet numizmatike kanë vlerë shumë më tepër se emërtimi i tyre? Po, dhe nëse monedha në fjalë është e qarkullimit të kufizuar, prodhuar në përkujtim të një përvjetori apo datë relevante, çmimi është edhe më i lartë…

Duke e ditur këtë, ju ftojmë të shkundni portofolin tuaj. Kush e di, dhe ndoshta në duart tuaja është një e tillë.

Si këto, ka shumë monedha më shumë ose më pak të vlefshme. Për shembull, në vitin 2008, jo vetëm Gjermania u dallua me hartën e BE-së, por edhe vende të tjera. Kështu që është e sigurt se këto monedha kushtojnë më shumë se dy cent, shkruan Joq.al.

Pra, filloni të kërkoni, ndoshta në xhepin tuaj ose çantë është një pasuri e vogël, të cilën ju nuk e keni dëgjuar apo pritur për ta gjetur. Dhe nëse jo, vendosni miqtë tuaj për të kërkuar… Kush e di se çfarë mund të gjejnë!

Picture 1 of 7

2 euro në Gjermani - Çmimi sot: rreth 40 euro - Kjo monedhë gjermane prej 2 euro, e qarkullimit të vitit 2008, paraqet një hartë të vjetër të Bashkimit Evropian në anën e saj të përparme. Prej tyre janë prodhuar vetëm rreth 30.000 kopje.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook