Ballina Kuriozitet Sa kushton larja e një aeroplani dhe sa herë në vit lahen...

Sa kushton larja e një aeroplani dhe sa herë në vit lahen ata? (Foto)

Aeroplanët ashtu si automjetet gjatë lëvizjes së tyre bëhen me pluhura dhe duhen pastruar.

Në varësi të madhësisë së aeroplanit dhe lëvizjeve të tij, një aeroplan i madh lahet një herë në 6 ose 8 javë.

Larja e një aeroplani të madh mund të zgjas deri në 8 orë dhe për larjen e tij përdoret detergjent special si dhe furça të mëdha të ndërtuara posaçërisht për të larë aeroplanët.

Kompanitë nuk tregojnë së sa paguajnë për larjen e një aeroplani, por duke parë disa çmimore online, çmimi për larjen e jashtme të një aeroplani të madh me dy motorë është rreth 600 dollarë, polirimi 2,500 dollarë si dhe pastrimi i brendësisë rreth 350 dollarë amerikan.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook