Ballina Kuriozitet Studimi/ Pse duhet të dëgjoni muzikë kur jeni në punë? Ja si...

Studimi/ Pse duhet të dëgjoni muzikë kur jeni në punë? Ja si lidhet me kreativitetin dhe produktivitetin tuaj

Pavarësisht se disa njerëz më shumë dëshirojnë që të punojnë në qetësi, ka lajme të mira për të gjithë ata që dëgjojnë muzikë në vendin e tyre të punës ose në shtëpi kur janë duke punuar.

Një studim i kryer nga Universiteti Radboud në Holandë dhe Fakulteti Teknologjik në Sidnej ka treguar se dëgjimi i muzikës gjatë punës përmirëson mendimet divergjente te njerëzit.

Në studim morën pjesë 155 persona të punësuar të ndarë në pesë grupe.

Secili grup duhej të kryente një detyrë të caktuar. Pjesëmarrësit e katër grupeve i kryen detyrat teksa dëgjonin muzikë klasike, qëllimi i së cilës shkaktimi i produktivitetit. Pjesëmarrësit e grupit të pestë punuan në qetësi pa muzikë.

Pas studimit, ekspertët dolën në përfundimin se pjesëmarrësit që punuan duke dëgjuar muzikë kishin ide më origjinale dhe brilante.

“Projekti tregoi lidhjen potenciale ndërmjet dëgjimit të muzikës dhe kreativitetit divergjent dhe konvergjent. Ne dëshmojmë se dëgjimi i muzikës përmirëson përqëndrimin, produktivitetin, dhe lidhet me rritjen e mendimeve divergjente dhe jo konvergjente”, thanë autorët e studimit.