Ballina Kryesore VIDEO/ Një burim i vërtetë frymëzimi, njihuni me motrat binjake që jetojnë...

VIDEO/ Një burim i vërtetë frymëzimi, njihuni me motrat binjake që jetojnë me dy koka në një trup

Këto vajza kanë qenë një burim frymëzimi dhe interesi për to ka qenë gjithmonë në rritje në mbarë botën.

Abigail dhe Brittany Hensel kanë lindur në mars 1990 në Carver Country, Minnesota, SHBA. Ato janë binjake dhe jetojnë me dy koka në një trup.

Pak kohë pas lindjes së dy vajzave binjake, prindërit shikuan mundësinë e ndarjes së trupave të tyre. 

Por, për shkak se organet e tyre ishin shumë të ndërthurur, mjekët u shqetësuan se ndoshta njëra prej tyre nuk do të mbijetonte nëse do të kishte ndërhyrje kirurgjikale. Për këtë arsye, prindërit hoqën dorë nga ndarja e trupave të tyre.

Ky vendim i tyre doli diçka për të cilën ata kurrë nuk do të pendohen, sepse si Abby ashtu dhe Brittany u rritën dhe filluan të zhvillojnë aftësi si tek çdo njëri normal.

Prindërit besojnë se jeta e tyre tani është më e mirë se ajo që do të ishte nëse ato do të ishin të ndara, nëse do t’i mbijetonin ndërhyrjes kirurgjikale.

Për shkak të situatës së tyre të veçantë dhe pozitivitetit që vajzat dhurojnë gjithmonë, shumë njerëz në mbarë botën kanë qenë shumë të interesuar për historinë e tyre.

Gjatë muajve të fundit, vajzat kanë studiuar për mësuesi dhe përfunduar me sukses arsimimin.

Abigail dhe Brittany përmirësuan aftësitë e tyre duke punuar si mësuese në një shkollë fillore.

Kohët e fundit, ato njoftuan se kanë pranuar të punojnë si mësuese të matematikës së klasës së pestë.

Si fëmijët, Brittany dhe Abby kishin pasur gjithmonë gjëra të ndara kur erdhën në karrierën e tyre, por kur u rritën, ata filluan të shikojnë përpara për të ndjekur një pasion të ngjashëm, kështu që ata të dy janë shumë të ngazëllyer për këtë mundësi.

LEXO EDHE:  ‘Bëjnë sikur punojnë...’, Alketa Vejsiu tregon 'problemet' e punonjësve: Kam nxjerrë një vajzë nga zyra

Edhe pse jetojnë në një trup, kur ishin fëmijë, Brittany dhe Abigail, kishin pasione të ndryshme, por kur u rritën, ato filluan të shohin përpara për të ndjekur një pasion të ngjashëm. Dhe tani ato janë shumë të lumtura për profesionin e tyre të ri.

Me të vërtetë historia e Abigail dhe Brittany është një burim frymëzimi…

Burimi: “Mambee.com”                      Përktheu dhe Përshtati: “DuaLajm.com”

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook