Një sondazh i bërë në Amerike ka treguar se televizioni, mbetet burimi më i madh i informacionit ndërsa gazetat e kanë humbur sensin e interesit ndaj audiencës së shumtë. Qendrës Kërkimore Pew zbuloi se 47 % e Amerikanëve preferojnë t’i shikojnë lajmet në televizion, 34 % preferojnë t’i lexojnë dhe 19 % preferojnë t’i dëgjojnë në format radioje.

Sondazhi paraqet më shumë probleme se sa të inofrmuar janë, audienca nga televizonet dhe gazetat por duket qartë se nga studimet e bëra media është ajo që mban të mbërthyer vetë qytetarët anë e mbanë botës. Studuiesit kanë thënë se të rriturit më të rinjë se 50 vjec, preferojnë internetin si platformë për të marrë lajme duke qënë se është një platform digitale më e shpejtë.

Madje, 1/3-a e të intervistuarve mbi moshën 50 vjeç, tha se ata ishin më të afërt me internetin se sa me gazetat në letër.  Ndërsa radio ka qenë thjesht një burim online i marrjes së lajmit, por më shumë vëmëndje ka televizoni.Televizioni ende kryeson klasifikimin mediatik, pavarësisht numrit gjithnjë e më të madh të iniciativave të lajmeve në internet, sipas Pew. Raporti bazohet tek këto sondazhe duke qenë se dhe në Shqipëri shumë qytetarë janë të lidhur ngushtë me median. Kryesisht sondazhet janë bërë dhe ketu duke qenë se mediat me të ndjekura janë, Top Chanel dhe Klan TV, mediat sjellin fakte reale nga përditësia dhe jeta e çdo qytetari.