Që në kohërat e largëta njerëzit kanë përdorur artet pamore për të përshkruar një sërë gjërash, duke përfshirë edhe njerëzit që i admirojnë. Në të vërtetë, ka shumë mënyra për t’i “respektuar” personalitetet dhe skulptura është një prej tyre.

Që në antikitet skulpturat janë ndërtuar në nder të perëndive apo perandorëve. Ato kanë qenë aq mirë të realizuara se edhe sot ne nuk ngopemi së pari.

Por nuk mungojnë rastet kur “artistë” të patalentuar kanë guxuar që të bëjë statuja të famshmish dhe përfundimi ka qenë qesharak. Ne po ju prezantojmë me disa prej tyre.


PrincI William


Kim Jong Un

Silvio Berlusconi

John Lennon

Maradona

Diego Maradona

Michael Jackson

Sylvester Stallone

Steve Jobs


Michael Jackson

Elvis Presley

Mbretëresha Elizabeta II dhe Princi Filip

Cristiano Ronaldo