Prej datës 2 dhjetor  në Shqipëri ndalohet importi i makina vetë prodhuara para 10 vitesh,por deri tani nuk është marrë ndonjë masë ose autorizim në lidhje me këtë fakt.

Burime të drejtpërdrejta nga media bëjnë të ditur se e vetmja zgjidhje që po mendohet të zbatohet,është blerja e makinave elektrike e cila parashikon uljen e taksave. Për automjetet e 10 viteve të fundit nuk është menduar asnjë masë për të lehtësuar blerjen. Por vendime të tilla ka parashikuar dhe Bashkimi Europian,por gjithashtu dhe vëndet e Ballkanit kanë aplikuar shembuj të ndryshëm sikurse janë kreditë me interesa të ulëta apo vendosja në dispozicion e fondeve të caktuar për blerjen e makinave të reja.

Sipas vendimit të qeverisë,do të lejohen te rregjistrohen vetëm makinat e viteve të fundit si viti 2008 e më pas. Gjithashtu do të jenë vetëm ato makina të cilat kanë kilometrazh zero.