Në një situatë të tillë ku një valë masive e ka përfshirë Shqipërinë ditëve të fundit, ku studentët e Universiteteve nga i gjithë vendi janë ngritur në protestë për tarifat e larta të Arsimit të lartë, mbase na vjen në ndihmë rasti i një studenti shqiptar që aktualisht ndjek studimet e tij në shtetin Gjerman , kështu për të kuptuar kauzën e fortë që studentët janë duke mbrojtur.  

Olsi Pajo është studenti në fjalë i cili përmes një postimi në rrjetin e tij social Facebbok ka treguar sesi i përballojnë studentët tarifat shkollore në një kohë kur paga mesatare e një studenti në Gjermani është 3300 euro në muaj, për të mos folur për kushtet dhe shërbimet që studentët marrin atje.  

 

Kujtojmë që referuar të dhënëve të publikuar në media, studentët shqiptarë paguajnë afërsisht 4 herë më shumë për arsimim se ata në vendet europiane, duke patur parasysh nivelin e jetesës.