Njerëzit që kaloni më shumë kohë me ta mund të kenë ndikim në pasurinë tuaj.

Shoqërimi me njerëz që shfaqin cilësi si pozitiviteti dhe ambicia, mund t’i inkurajojë këto cilësi edhe tek ju.

Ky depërtim vjen nga një studim pesëvjeçar i 177 milionerëve.

Njerëzit me të cilët shoqëroheni rregullisht janë faktor përcaktues për rrethanat e jetës suaj.

Thomas Corley është autor i “Zakoneve të pasura: zakonet e suksesshme të përditshme të individëve të pasur” dhe “Fëmijët e pasur: si t’i bëjmë fëmijët tanë të jenë të lumtur dhe të suksesshëm në jetë”.

Në hulumtimet e mia të gjera për librin tim “Ndrysho zakonet e tua të ndryshojnë jetën tënde” kuptova se një nga shenjat dalluese të njerëzve të pasur dhe të suksesshëm ishte aftësia e tyre që të krijonin marrëdhënie me individë që donin t’u ngjanin, të pasur dhe të suksesshëm, thotë Corley, shkruan Ora News

Sipas hulumtimit të ‘Rich Habits’, në të cilin kam intervistuar 177 milionerë që janë bërë vetë të tillë, shumë kohë para se të bëheshin të pasur, ata  bënë përpjeke të krijonin marrëdhënie me njerëz të pasur dhe të suksesshëm.

Personi i një niveli mesatar zgjedh pandërgjegjshmërisht miqtë, shefin, bashkëshortin/en ose persona të tjerë të rëndësishëm. Ata pa vetëdije kërkojnë individë me të cilët ndihen rehat dhe pastaj përfundojnë duke u rrethuar me njerëz të ngjashëm. Shoqatat e tyre të gjitha kanë zakone të ngjashme, vizita të ngjashme mendore, një etikë pune të ngjashme dhe shumë tipare të tjera të përbashkëta.

Por, nuk ka nevojë të krijoni verbërisht marrëdhënie që ju tërheqin në jetë. Ju mund të zgjidhni ato marrëdhënie që do t’ju ngrenë më lart.

LEXO EDHE:  Meshkuj, ja pse duhet të konsumoni sa më shumë fruta të thata

Ju mund të zgjidhni të jeni të pasur duke zgjedhur me kë të shoqëroheni.

Në mënyrë që të dini me kë të shoqëroheni, së pari duhet të dini se çfarë kërkoni.

Njerëzit që mund t’ju ndihmojnë të krijoni marrëdhënie të pasura, kanë një ose më shumë nga tiparet e mëposhtme:

– Zakonet e mira

– Pamje mendore pozitive

– Besueshmëri

– Qëndrimi inkurajues

– Besnikëria fanatike

– Stabiliteti financiar

– Etika e punës së vështirë

– Llogaridhënia individuale

– Vullnet i fortë dhe disiplinë

– Pasion dhe entuziazëm

– Mirënjohje

Këto janë tiparet që dëshironi të kërkoni. Por, çfarë tiparesh duhen shmangur? Njerëzit që tentojnë të ndërtojnë marrëdhënie toksike kanë tendencë që të kenë karakteristika të kundërta nga ato të renditura më sipër, si zakone të këqija, një pikëpamje negative, mendime viktimizues dhe tendencë për të fajësuar të tjerët për gjërat që shkojnë keq.

Kur bëheni të vetëdijshëm për tiparet e këtyre dy grupeve të ndryshme, hapni sytë. Ju do të filloni të shihni pluset dhe minuset në çdo individ që do ju vijë në kontakt, e cila e bën më të lehtë për ju që të vendosni se cilat marrëdhënie të rriten dhe cilat të shmangen.

Marrëdhëniet e pasura ju infektojnë me zakonet e tyre të mira, mentalitetin pozitiv dhe entuziazmin. Ata hapin dyer të mbyllura për ju. Ju do të gjeni se rrethanat tuaja të jetës përmirësohen kur shpenzoni më shumë kohë me to.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook