Kishte një kohë kur takimi ishte i thjeshtë. Ok, ndoshta thjeshtë është fjala e gabuar; ajo kurrë nuk ka qenë e thjeshtë, ajo ishte vetëm pak më e lehtë. Në ditët para se interneti të bëhej i ngjitur në strukturën e jetës sonë të përditshme, gjetja e një lidhjeje ishte më tepër një proces i natyrshëm.

Nëse ju u njohët me një partner të mundshëm nëpërmjet një shoku, keni takuar dikë në punë ose thjesht jeni afruar me dikë që të tregoni interesin tuaj – kjo ka ndodhur në mënyrë natyrale. Ke pasur një telefon që njerëzit mund të të kontaktojnë ose të mos ju kontaktojnë. Më mirë akoma, nuk keni pasur as telefon, keni pasur letra dashurie.

Pastaj Interneti erdhi dhe tërësisht revolucionarizoi mënyrën se si e shohim botën duke krijuar mundësi të reja; nga mënyrat për të bashkëvepruar me miqtë tanë dhe duke qëndruar në kontakt me familjet tona, për të takuar njerëz të rinj dhe për të formuar marrëdhënie të reja. Kur Online Dating u prezantua si një koncept, ai ndryshoi plotësisht panoramën e skenës së takimit. Njerëzit nuk po e linin më dashurinë deri në takime serendipite, por në vend të kësaj, ata ishin duke shkuar atje në mënyrë aktive duke kërkuar për të.

Obsesioni ynë me teknologjinë ka ndryshuar në mënyrë të pashmangshme modelin e lidhjes në shekullin 21 dhe ka prodhuar një format të ri për romancë moderne. Në ditët e sotme, është paradoksale të thuash “e vështirë për t’u marrë” pasi ne jemi vazhdimisht të lidhur dhe të gjithë rrjedhën tonë të vetëdijesimit shfaqet për të gjithë në internet. Për shembull, nuk mund të përdorësh arsyetimin ‘Isha shumë i zënë për të thirrur’ ose ‘Nuk gjeta kohë për t’u përgjigjur në mesazhin tënd’ kur të gjithë mund të shohin që ju keni qenë në mënyrë aktive duke përditësuar ushqimin tuaj twitter dhe duke kontrolluar në Facebook . Në fakt, komunikimi është kaq i shpejtë dhe i lehtë tani që hiqet ‘tronditja e ndjekjes’ dhe vrau disi romancën.

LEXO EDHE:  19 vendet më fantastike që mund të vizitoni ditët e fundit të verës por edhe të shpenzoni fare pak