Të gjithë njerëzit që kanë mish të preferuar atë të pulës, tani duhet të përpiqen ta shmangin.

Kjo pasi pula është ushqimi i cili shkakton më shumë sëmundje, ka bërë të ditur Qendra e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Sipas një analize të kësaj qendre më shumë se 100,000 njerëz janë të sëmurë nga ushqimi në mes të viteve 2009 dhe 2015. Nga ta, tek më shumë se 3,000 (rreth 12%) shkaktar i sëmundjes është pula.

Pas pulës, mish i derrit dhe perimet e mbjella renditen në vendin e dytë respektivisht të tretë për numrin e sëmundjeve të shkaktuara, shkruan Health.

Të dyja janë shkaktare të sëmundjeve tek më shumë se 2.500 raste apo 10% secila.